19:00

Svea FF Örebro

Referat: Frövi IK - Svea FF Örebro

Vinst mot Svea FF
Frövi vinner den svåra hemmamatchen mot storsatsande Svea FF med klara 3-0 efter 2 mål av Filip Höijer och 1 mål av Jesper Björk. FIK bars fram under hela matchen av en fantastisk publik - stort tack för ert stöd!
Första chansen i matchen kommer i minut 4 och det är FIK som skapar ett anfall som avslutas med en nickskarv från Höijer till Runa som får med sig en hörna. FIK trycker på i hörnans andra våg men inget mål. I minut 9 kommer matchens andra farlighet och det är återigen FIK som skapar då Wille M lyfter in en boll i boxen där Runa i duell med målvakt får med sig en hörna. Återigen lite farligheter efter hörnans andra våg men inget mål. I minut 11 testar Svea ett inlyft i boxen men Calle i FIK-försvaret är starkt och vänder bort en motståndare i duellen, Två minuter senare trycker FIK på i det offensiva spelet men till slut lyckas Svea rensa när det är trångt inne i boxen. Svea testar ett skott en bit utifrån som Micke i FIK-målet följer med blicken och bollen går långt utanför. Minuten senare får gästerna chans att göra en omställning men Ekobo sliter i hemjobbet och reder ut situationen innan det blev farligt. I minut 18 testar Svea en instickare i boxen men Micke är med och är först på bollen. I minut 19 är FIK väldigt nära att skapa ett friläge efter en omställning men en ruff i sista sekunde medför frispark för FIK. I minut 21 visar FIK-försvaret med Wille, Calle och Eliott sin rutin då man ställer Svea i en offside till publikens jubel. I minut 23 får Kevin ett uppspel och gör sedan en instickare mot Höijer men Svea lyckas få bort bollen i ett farligt FIK-läge. Direkt efteråt gör Svea en omställning som är nära att bli farlig men Oscar gjorde ett starkt hemjobb och redde ut situationen som medförde hörna för gästerna som blev ofarlig. I minut 24 lyfter FIK in bollen í boxen där Ekobo och Runa finns och FIK får till ett avslut som mv räddar. Toffe på mittfältet i FIK visar sin styrka då han i minut 25 är starkast i duellspelet på egen planhalva. I minut 27 är Oscar och Höijer i ett bra läge och det ser Runa som försöker få fram bollen med en instickare men en oklippt tånagel styr bort bollen - synd väldigt bra läge. Efter ett inkast i minut 28 är bollen i FIK.boxen men hemmalagets försvar har inga problem att avvärja Sveas anfall. FIK får en frispark efter att Toffe dragits i tröjen i minut 29. Frisparken lyfts in i boxen och i andra våg får Kevin ett bra skottläge men boll strax utanför. I minut 31 driver Oscar upp bollen och passar sedan Höijer som gör en instickare till Runa som från boxens högerkant trycker iväg ett skott som går i stolpen och ut... synd värt ett mål efter ett skolboksanfall. I minut 34 får Svea ett skottläge från straffområdslinjen men boll en bra bit över ribban. Minuten senare lyfter Svea in en frispark i boxen men FIK har inga problem att avvärja anfallet. I minut 38 gör Svea ett högerinlägg som avslutas med en nick som går över ribban. Minuten senare gör Wille M en crossboll av hög klass som medför att Kevin får ett skottläge inne i straffområdets högra sida men inget mål då bollen smet utanför stolpen. Sista fem i första skapas inga riktiga farligheter så 0-0 i paus.
I minut 47 visar Ekobo styrka i duellspelet, lite oklart varför, men fick sedan frispark emot. Minuten senare försöker Svea komma in i boxen men Oscar, Toffe och Calle är stabila och håller ifrån på ett starkt sätt och spelar sig sedan ur situationen. I minut 49 kommer gästerna upp i ett anfall men Wille M, som gör en bra match, visar sin styrka i duellspelet och vinner kampen. Svea får en frispark i minut 55 ca 25 meter utanför straffområdslinjen. Frisparken slår mot mål men Micke gör en toppenräddning nera vid vänstrastolpen och styr bollen till en hörna som blev resultatlös. I spelminut 58 vinner Oscar bollen i duellspelet några meter in på offensiv högerkant, Oscar tar några meter spelar till Höijer som spelar vidare till Kevin som speedar ned mot kortlinjens vänstrasida och gör ett inlägg mot Oscar och Höijer , som båda fullföljt sina löpningar, som medför 1-0 efter en nick från Höijer - härligt, ett anfall av hög klass. Tre minuter senare efter FIK:s ledningsmål försöker Svea få till ett anfall men inlyftet styr FIK bort på ett säkert sätt. Toffe sliter i hemjobbet och avvärjer en omställningschans för gästerna i spelminut 63. Via en instickare i minut 64 kommer Svea fri med Micke men Micke som gör en toppanmatch räddar. I minut 64 får gästerna en frispark ca 25 meter utanför straffområdet. Det kommer ett direktskott på frisparken som går mot Mickes vänstras stolpe men Micke visar styrka och gör en bra räddning. Höijer gör en elegant nedtagning i minut 65 och gör sedan en instickare till Runa men mv vinner duellen. Runa är på spelhumör och visar styrka i minut 66 då han är nära att bryta sig loss men i sista steget lycka Svea tåa bort bollen till en FIK-hörna som blev farlig men inget mål. I minut 67 fixar Kevin S och Kevin L (Loui) en hörna efter fint samarbete. Loiu slår hörnan som Höijer möter med pannan men inget mål då bollen smet över ribban. I minut 68 spelar Runa fram Höijer som kommer loss på högerkanten och är säker i avslutet och 2-0 till FIK - högt jubel på Fröjevi. Höijer är nära igen i minut 71 men fastnar när han är på väg igenom innen i boxen. I minut 72 spelar Ekobo fram Kevin men mv vinner avslutande duell. Svea gör direkt en omställning som Kapten Calle reder ut efter bra försvarsspel. I minut 74 lyfter Holmen fram bollen fint till Runa som är nära att friställas men Svea stoppar Runa som får frispark. Frisparken petas till Jesper som trycker iväg en kanon som går i målvakts högra stolpe - synd var värt ett mål. Minuten senare gör Jesper en instickar till Ekobo som är nära att komma loss inne i boxen men hakas upp i sista sekund. I minut 76 gör Höijer en instickare mot Kevin men mv hinner före. I minut 77 får gästerna två hörnor som blev resultatlösa. I spelminut 82 kapas Kevin ca 25 meter utanför straffområdslinjen och får frispark. Jesper tar sats och klipper till och det står 3-0 då bollen skruvades in i krysset. I minut 84 är Gurra och Runa nära att trixa sig igenom inne i boxen men stoppas upp innan friläge. Ekobo visar fin teknik i minut 86 och vrickar bollen till sig själv och trycker sedan iväg bössan men boll utanför stolpen. Speaker-Benny meddelar publiksiffran till 122 pers, stort tack alla för ert stöd. I minut 88 testar Svea ett av många långa inlyft i boxen men Holmen och Calle vinner duellen och FIK spelar sig säkert ur egna boxen. I samma spelminut 88 sliter Runa hårt i egna försvarsspelet och vinner kampen mot frustrerande spelare i Svea. I minut 89 rullar FIK upp ett bra anfall med Loui, Jesper och Runa som konstruktörer. I anfallet fälls Runa och frispark till FIK. I frisparkens andra våg får Adam ett volleyläge och trycke iväg en bössa som styrdes till en hörna som blev matchens sista chans men inget mål på hörnan.